Vinkkejä tehokkaaseen tahranpoistoon

Kaatuiko juoma matolle? Tahraantunut tekstiili on mahdollista pelastaa pesulassa. Ja mikä parasta, ensiavuksi tarvitaan vain tavallista, puhdasta vettä.

1. Pidä tahda tuoreena kostuttamalla sitä vedellä

Monet nestemäiset tahrat on mahdollista saada matosta pois, jos tahra käsitellään tuoreena. Tärkeintä on pitää tahra kosteana siihen saakka, kunnes matto saadaan pesuun. Tahraan kannattaa laittaa puhdasta vettä, joka laimentaa tahran ja pitää sen kosteana.

Pesuainetta tai tahranpoistoainetta ei kannata laittaa tahraan, ellei ole varma, että tahran saa sillä kokonaan pois, sillä se vaikeuttaa tahranpoistoa pesulassa. Eli tahra kannattaa kostuttaa vedellä ja tuoda matto mahdollisimman nopeasti pesuun.

2. Ennaltaehkäise – suojakäsittely hylkii likaa

Suojaukäsittely varmistaa, että lika ja tahrat eivät tartu mattoon niin helposti. 

Paperinarupuuvillamatoissa ja joissain muissa, kuten monissa plyysi- ja nukkamatoissa, on uutena tehty lianhylkimissuojakäsittely. Käsittely kestää hyvänä 1–2 vuotta riippuen siitä, miten kovalla kulutuksella matto on – esimerkiksi eteisen matossa suoja kuluu nopeammin. Tämänkin jälkeen suoja vaikuttaa vielä jonkin aikaa, joissain tapauksissa jopa 3–4 vuotta.

Teemme matoille suojakäsittelyä 10,00 €/m2, ja voit myös ostaa meiltä suoja-ainetta ja tehdä käsittelyn itse kotona. 

Soita meille ja kysy lisää!

3. Mitkä ovat tehokkaimmat puhdistus- ja suoja-aineet kotikäyttöön?

Suoja-aine on todella monipuolinen, sillä se sopii huonekaluista autonverhoiluun. Meillä on myynnissä puhdistus- ja suoja-aineita myös nahkakalusteille ja auton nahkaverhoiluun. Tuotteet ovat tunnettuja Softcare™-tuotteita.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiin paikan päälle – todetaan yhdessä suoja-aineiden tehokkuus käytännössä!